Homestaging

Uitgebreid zoeken

TIPS OM UW WONING SNELLER TE VERKOPEN: vastgoed kan u hierbij helpen!

                                                                                                                                

Een woning "tentoonstellen" voor verkoop lijkt te gek. Totaal niet! Door je eigen woning te bekijken door de ogen van een kandidaat-koper kan je het potentieel van de woning in de verf zetten van het beoogde publiek.

We noemen dit "homestaging".

Een woning te koop aanbieden "zoals er in geleefd wordt" vermindert erg de kansen op een snelle verkoop. Een overduidelijke en nadrukkelijk aanwezige levensstijl werkt immers storend op een kandidaat-koper. We moeten de woning zo aanbieden dat de kandidaat-koper zich kan inbeelden dat hij er zelf zou kunnen in aarden.

Daarom is " homestaging" een must. Het aanbod woningen is groot en jouw woning moet er uit springen. Studies hebben bewezen dat met een inevstering van 1% van de beoogde verkoopprijs door de verkoper, je return 10 tot 15% bedraagt en de woning 83% sneller wordt verkocht dan een woning,die niet "gestaged" is.

Hoe begin je er aan? Enkele tips:

1. de eerste indruk: je krijgt maar één kans om een goede eerste indruk te maken. Vooral aan voortuin, oprit en inkomhal moet extra aandacht worden besteed. Zorg ervoor dat deze aantrekkelijk ogen.                 

2. Ruim op!: opgeruimde kamers geven een grote en verzorgde indruk. Verwijder daarom alle overbodige zaken en zorg ervoor dat er zoveel mogelijk oppervlakte van vloeren, kasten, dressoirs e.d. zichtbaar is. Alle kleine nevenkastjes en rommelige bijzettafeltjes verwijderen evenals alle te persoonlijke zaken. De kandidaat-koper heeft geen boodschap aan al uw persoonlijke zaken zoals foto's e.d.; hij komt het potentieel van de woning bekijken en niet uw familiegeschiedenis. Minimaliseer de inhoud van de kasten. Dit alles vergroot optisch de ruimtes en geeft de indruk dat de woning voldoende opbergruimte heeft en voldoende groot is. Ook hoort hierbij: kleine herstellingen. Bij een opgeruimde kamer hoort ook alles te functioneren: vervang eventueel kapotte lampen, plak losse tegels, vervang eventueel silicone rond het bad, etc...

3. Grondig poetsen: een grondige schoonmaakbeurt toont dat er goed voor de woning wordt gezorgd en dat alles steeds goed werd onderhouden. Zorg ook in elke kamer voor een aangename passende geur.

4. Final check: een half uurtje voordat de kandidaat-koper wordt verwacht, doorloop even je huis. Denk daarbij aan de dingen waarop je zelf let bij een bezoek aan vrienden, familie of een koophuis.Bedden gedekt, afwas in de keuken, etc...

Met deze richtlijnen in gedachte kan je samen met vastgoed de verkoop van je woning op een vlotte manier laten verlopen binnen een aanvaardbare tijdspanne!